Búzafűtál, Búzafű

Kérdése van? Hívjon minket a
(06) 30-725-9791 -e
s mobil telefonszámon, vagy kérdezzen Online!

Az Ön kosara

A bevásárlókosara jelenleg üres.

Búzafűtál a praktikus otthoni csíráztató eszköz

Búzafű csíráztató tálak (más néven: búzafű csíratál, búzafűtál)  

buzafutal-2A doboz 8 db könnyen tisztántartható műanyag tálat tartalmaz, amely lehetővé teszi a búzafű folyamatos növesztését, utánpótlását otthonában. A négy alsó tálka a víz tárolására szolgál. A négy felső lukacsos tálkának kettős funkciója van. Egyrészt a magok folyóvizes mosásánál szűrőként funkcionál, másrészt az áztatást követően a búzaszemek és az abból kibújó búzacsíra, búzafű ideális tárolását szolgálja.

A búzafű csíráztató tál előnye a piacon lévő más csíratálakkal szemben:  

 

Egyszerre nem egy, hanem négy tálban történhet a búzafű növesztése. Már ezzel időt és pénzt takaríthat meg, hiszen ha ugyanennyi búzafüvet szeretne más típusú csíráztató tálakban csíráztatni, növeszteni, akkor négyet kellene abból vásárolnia. A régebbi típusú csíratálak elsősorban csíráztatásra szolgálnak, ezért csomagonként csak egy olyan tálat tartalmaznak, amely a víz tárolását és a gyökerek normális, sérülésmentes elhelyezkedését teszi lehetővé.

 

 

 

buzafutalak2Az általunk kínált búzafűtál a vízkultúrás csíráztatás elvén alapszik. Ebben lényegesen egyszerűbben, gyorsabban és gazdaságosabb tud búzafüvet termelni, mint azokban a típusokban, amelyeket még földdel is fel kellene töltenie. Ebből adódó további előnyök, hogy nem lesz otthona mocskos, nem kell a használt föld eltávolításáról külön gondoskodnia, valamint az ismétlődő földvásárlás, hazacipelés terhét, valamint ezek összes költségét és idejét is megspórolhatja. Másik előnye, hogy egyáltalán nem teszi ki magát annak a veszélynek, hogy a földből baktérium, vagy vegyszer kerüljön a búzafűbe, amelyet Ön elfogyaszt. Úgy gondolom pont azért fogyaszt búzafűlét, hogy egészséges legyen. Miért tenné ki magát egy újabb veszélynek?Földre egyébként sincs szükség a búzafű termesztéséhez, mert a búza csírázásakor az első időkben a friss hajtás, tápanyagot nem vesz fel a környezetéből. Csak a búzaszemben (magban) elraktározott anyagokat és vizet használ föl a növekedéshez és a számunkra fontos vitaminok, további tápanyagok és „csodaszerek” előállításához. Éppen ezért csak magra, vízre, fényre és erre a tálra van Önnek szüksége a búzafű termesztéséhez.

Búzafű csíráztató tálak használati útmutatója  

 

lazar_kostolA búzát, vagy egyéb magvakat, amelyekből búzafüvet, vagy gabonafüvet szeretnénk növeszteni, szórjuk bele az egyik lukacsos edénybe. Gondosan válogassuk át, távolítsuk el a sérült búzaszemeket és az egyéb felesleges növényi darabkákat, majd folyóvíz alatt alaposan öblítsük le. Mosás után a megtisztított szemeket öntsük szét a zártaljú, nem lukacsos, áztató tálkákba úgy, hogy körülbelül 2-3 sorban legyenek egymáson a magok. A tálakat töltsük fel vízzel annyira, hogy az a búzaszemeket bőven ellepje és hagyjuk őket így ázni ? 1 napig.

Áztatás után a magokról öntsük le a vizet és szórjuk át az áztató edények párjait képező lukacsos tálakba. Az áztatástól megduzzadt búzaszemeket a csíráztató tállal együtt folyóvíz alatt öblítsük le, majd tálkástul helyezzük az áztató edények tetejére. Az áztató edényekben legyen mindig friss víz, ami a fölötte elhelyezett tálkában lévő csírázó magokat alulról párával látja el.

A magokat naponta minimum egyszer öblítsük le folyóvíz alatt. Öblítések idején az alsó, vagyis az áztató tálakat is öblítsük el és töltsük fel friss vízzel. Néhány nap múlva megjelennek a búzaszemeken a parányi csírák, amik fokozatosan nőnek és a fény hatására zöldek lesznek. Eközben a növény gyökeret ereszt lefelé. Körülbelül két, két és fél hét után már megfelelő nagyságúra nő a gabonafű (búzafű, árpafű) ahhoz, hogy felhasználható legyen búzafűlé, árpafűlé elkészítéséhez. Ilyenkor nincs más teendőnk, mint a búzafűből annyit levágni, amennyiből értékes búzafűlét szeretnénk készíteni.

A levágott búzafűből, vagy egyéb gabonafűből, kézi-, vagy kis fordulatú gépi facsaróval, préselővel nyerhetünk egészségünket óvó, rendkívül értékes búzafűlevet gabonalevet. Ha időközben a tálban lévő összes búzáról levágtuk már a búzafüvet, akkor öntsük ki a tálak tartalmát. (Lehetőség szerint komposztba és ne szemétbe, hiszen a maradék is „értékes”.)

Alapos tisztítás után a tálakban újra nevelhetünk búzafüvet, árpafüvet, vagy egyéb gabonafüveket.

 

Fontos, hogy csak kifejezetten táplálkozásra alkalmas (lehetőség szerint öko-, vagy bió-) magokat csíráztassunk!

 

 

 

buzafutal-doboz-1

Doboz mérete: 26,5 cm x 26,5 cm x 8 cm
Súlya: 50 dkg

 

Csíratálak anyaga: polisztirol

 

Használati útmutató:  Letöltés  

   
   
Share

Kapcsolat

Da Vinci Inspiration Kft.

1162 Budapest, Szlovák út 50.

E-Mail: info@buzafutal.hu
Mobil: (06) 30 725 9791

Nem találja a keresett terméket?

figyelem-1Több termék beszerzésén is gondolkodik?
A gyors megoldás érdekében kérjen egyedi ajánlatot!